Spotkanie z zawodowcem w ramach Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych 2022

W poniedziałek 16 maja br. kucharze i cukiernicy kształcący się w Cechowej Szkole Rzemieślniczej w Gnieźnie wzięli udział w “Spotkaniu z zawodowcem”, które odbyło się w ramach “Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych 2022”. Młodzi rzemieślnicy z CSR Gniezno spotkali się z Mistrzem Świata w Cukiernictwie – Pawłem Mieszałą, który w fascynujący sposób opowiedział o pracy w zawodzie cukiernik, a także podzielił się “tajemną wiedzą cukierniczą”. Możliwość słuchania i obserwowania Mistrza Świata w swoim fachu – Rzemieślnika Pasjonata oraz krótkiej praktyki u Jego boku niezwykle zmotywowała uczniów do dalszego rozwijania własnych kompetencji zawodowych, jak również pozwoliła spojrzeć w nowy i niezwykle świeży sposób na cukiernictwo, które łączy w sobie rzemiosło z autentycznym artyzmem. Serdecznie dziękujemy Centrum Wsparcia Rzemiosła, Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Poznaniu za zorganizowanie tego spotkania oraz Mistrzowi Pawłowi Mieszale za pasjonujący wykład i nowatorskie ukazanie sztuki cukierniczej.