Słodkie szkolenie z mistrzynią cukiernictwa

Uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik w Cechowej Szkole Rzemieślniczej w Gnieźnie wzięli udział w wyjątkowym szkoleniu z tworzenia i dekorowania tortów. Zajęcia poprowadziła Dorota Koronka-Różewska – właścicielka i główna cukierniczka Koronki i Róże Pracownia Cukiernicza.
Podczas szkolenia uczniowie:
🟩 poznali profesjonalne techniki tworzenia biszkoptów i kremów,
🟩 uczyli się precyzyjnego składania tortów warstwowych,
🟩 doskonalili zdobienie wypieków przy użyciu masy cukrowej, kremów maślanych i elementów florystycznych,
🟩 mieli okazję pracować z profesjonalnymi narzędziami cukierniczymi i pod okiem doświadczonej specjalistki.
To była nie tylko solidna dawka praktycznej wiedzy, ale także ogromna inspiracja do dalszego rozwijania swoich umiejętności i pasji w zawodzie cukiernika. Atmosfera była wyjątkowa – pełna kreatywności, zaangażowania i… zapachu świeżych wypieków!
Serdecznie dziękujemy pani Dorocie Koronce-Różewskiej za podzielenie się swoim doświadczeniem, pasją i serdecznością. Mamy nadzieję, że to nie ostatnie takie spotkanie!